torstai 29. toukokuuta 2014

5 semaines

Coucou!

Niin, otsikko tarkoittaa siis että mulla on 5 viikkoa jäljellä Ranskassa, lähtölaskenta on alkanut! Kesäloma alkaa parin viikon päästä (mulla vaan, sillä muut ahertaa YO-kokeiden kimpussa). Nyt onneksi joka viikonlopulle on suunnitteilla jotain hauskaa ohjelmaa. Viikonloppuna meillä oli tosi kiva ilta Romainen luona BTS:ien kanssa. Grillailtiin ja käytiin taas yöuinnilla :D Nukuttiin siis siellä, ja sunnuntai-päivällä mentiin rannalle. Vesi on jo aika lämmintä, joskin ihan älyttömän suolaista, yök! Tällä viikolla on Lean 18 v. synttärit, joita juhlitaan kahtena eri päivänä. Maanantaina ruokatunnin aikana oltiin tyttöjen kanssa synttäripiknikillä puistossa ja lauantai-iltana mennään kaikki Lean luokse juhlimaan. Myös mun läksiäiset on jo suunnitteilla, ja varmaan aika samalla kaavalla mennään kun mun synttäreilläkin, mutta eipä haittaa. Haluan rentoa yhdessäoloa ja hauskanpitoa kavereitten kanssa kun nähdään viimeisen kerran. Nyt taas hirvittää ajatella Suomeen paluuta ja sitä faktaa, etten välttämättä nää näitä ihmisiä enää koskaan. Tuntuu jo nyt tosi pahalta, kun on tutustunut vuoden aikana ihaniin ihmisiin, ja kohta pitäisi sanoa hyvästit. Se on niin totta, että vaihtarivuosi ei oo vuosi elämästä, vaan elämä vuodessa! Mutta eiköhän siellä Suomessakin oo ihan kiva vuosi tulossa (toivottavasti!).




Kaksi viikkoa takaperin tein pikavisiitin Pariisiin synttäreitten merkeissä. Oli siis Rachelin (Austraalialainen vaihto-oppilas) 17 v. synttärit. Olin Rachelin kanssa Monacon matkalla samassa huoneessa, joten sitä kautta tutustuttiin, ja reissun jälkeen hän pyysi mua tulemaan synttäreillensä. Vieraat oli pääosin muita vaihtareita, joten tunsinkin kaikki, ja oli kyllä hauska viikonloppu yhdessä. Lauantaiaamuna otin junan Pariisin Gare de Lyonille, josta mun piti päästä Gare du Nordille (meillä oli tapaaminen siellä kaikkien kanssa). Metrovaihdot meni hyvin, enkä eksynyt, vaikka aluksi sitä pelkäsinkin :D Itse asiassa Pariisin metro on loppujen lopuks aika helppo käyttää. Vietettiin rento ilta Rachelin kotona, syötiin, juotiin ja juteltiin. Sunnuntai päivällä mentiin sitten keskustaan, tarkoituksena kiertää vähän Pariisia ja vierailla jossain.







Eilen meillä oli "fete de voisins" eli naapurien juhla (kyllä, naapureille on siis oma juhlapäivä Ranskassa!). Ideana on siis tutustua paremmin naapureihin ja jutella ja vaihtaa kuulumisia kaikkien kanssa. Pistettiin pöytiä parkkipaikalla, ja jokainen toi syötävää ja juotavaa. Mua pyydettiin tekemään jotain suomalaista naposteltavaa, joten päätin tehdä lohi-rieskarullia (rieskaa löysin Ikeasta). Ihan hyvin onnistui, ja kaikki ainakin meni. Oli hyvät tarjoilut muutenkin, siellä oli erilaisia suolaisia piirakoita ja pizzoja, vihanneksia ja kotona tehtyjä dippikastikkeita, friteerattuja katkarapuja, kevätrullia ja paljon muuta. Jälkkäreistä mun lempparit oli pähkinä-toffeekakku, sekä mutakakku. Myöhemmin illalla lähdettiin vielä nuorten kanssa lasilliselle Plan de Campagnelle.




Pari viikkoa sitten oltiin host-vanhempien ja yhden tuttava perheen kanssa piknikillä Beau de Provence-nimisessä kylässä. Samalla vierailtiin yhdessä museossa, mikä oli ihan kiinnostava. Museo oli kallion sisässä, tavallaan iso luola, jonka seiniin, lattiaan ja kattoon heijastettiin jonkin itävaltalaisen taiteilijan töitä, jotka liikkui ja vaihtui koko ajan. Ne taideteokset oli siis lähtöisin Schönbrunnin palatsista (Wienistä), mikä oli hauskaa, sillä olen itse käynyt kyseissä paikassa, joskaan en kyllä ollut kiinnittänyt huomiota palatsin maalauksiin :D







Bisous, Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti